Plyšáci v knihovně

Mám pět statečných ochránců knihovny, kteří ji pečlivě střeží před nebezpečím. Odteď se tu na blogu s nimi budete setkávat v rámci foto výzvy Plyšáci na cestách. Obvykle vysedávají v regálech knihovny a někdy si také čtou. A tak by byla slušnost vám je trochu představit, abyste se jich nelekli, je to totiž různorodá parta. :-) Možná se ptáte, co má bydlení v knihovně společné s cestováním... odpověď je jednoduchá, stačí otevřít jakoukoliv knihu a už se vydáváme na cestu do bájných říší nebo staneme tváří v tvář upírům... záleží jen na tom, tak nás kniha nebo fantazie zavede...

Dráček Soptík se tu už trochu objevil, takže ho možná znáte a pokud ne, tak je to statečný požárník, který chrání knihovnu před vznícením. Rád čte historické romány a také si prohlíží knihy o pravěku, kde jsou obrázky jeho obrovitých dinosauřích předků. Zároveň je to skvělý parťák na výlety, protože má rád dobrodružství.

Méďa Kosťáček sice vypadá jako chlapák, ale přitom má citlivou dušičku a nejraději má historické romány pro ženy, například Jane Austen, kterou s oblibou hlídá. Je to fešák, který nesnáší nepořádek a neustále zametá mezi knihami, aby se nikde neusazoval prach.

Furby Bíbí je miloučký a hrozně rád se mazlí, dokonce umí i povídat. V knihovně upoutá na první pohled a s oblibou střeří polici s různorodými romány - klasika i současná literatura.

A tady jsou moji dva gauneři, kteří bez sebe nedají ani ránu. Vlevo je "velký zlý" vlk v převleku ovce pan W., který se rád toulá mezi knihami a často je přehazuje. Takový šotek, s kterým se člověk nenudí. A vpravo je nepřelédnutelný Crazy Frog, neboli bláznivý žabák. S chutí vyřvává až do ochraptění a s panem W. tvoří výbornou dvojku.

Soptík si vybral ke čtení knihu Tess z d´Urbervillů od Thomase Hardyho. S nadšením na ni skočil a já mu ji mohu jedině doporučit, stejně jako vám. Nedávno se mi tuto knihu podařilo ukořistit v antikvariátu a jsem z ní nadšená. :-)

Ale raději už ticho, Soptík se do ní začetl a tak ho necháme v klidu číst...

Mějte se krásně a ukažte světu své plyšové kamarády, vemte je na výlet nebo třeba je jen vytáhněte z postele nebo sundejte z poličky...

Komentáře

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.