Recenze: Třešinka - Raine Miller

Další zamilovaná erotická romance z pera Raine Miller, která bude čtenářky bavit...
„Nezměň se, Třešinko. Zůstaň právě taková, jaká jsi. Jsi totiž naprosto dokonalá.“
(str. 18)
Anotace:
Elaina Morrisonová miluje Neila McManuse od chvíle, kdy ho poprvé spatřila. Její láska trvá i přes jejich odloučení a srdcervoucí tragédii, která Elainu potká. Ruka osudu jí však vyrve její lásku z náručí, otřese jejími jistotami a ukáže jí, jak obtížné je nechat milovanou osobu odejít. Neil i Elaina si budou muset uvědomit, že se život nepodobá romantickému snu, ale je tvrdý a zanechává za sebou bolestivé jizvy.
Neil se však nevzdává. Toužil po Elaině dlouhá léta a čekal na ni. Jako voják se vyzná na bitevním poli a získat Elainino srdce není nic odlišného. Neil se tedy pustí do boje a pokusí se přimět Elainu, aby si uvědomila to, co on už dávno ví. Že navždy bude jeho Třešinkou.
.......

Raine Miller je autorkou erotické romantické série Aféra Blackstone, kde prožívají svou lásku Ethan a jeho milovaná Brynne. Už jsme se dočkali knih „Nahá“, „Všechno, nebo nic“ a „Oči dokořán“, čtvrtý díl „Vzácná a drahocenná“ se připravuje na srpen.
Třešinka do této série patří a skvěle ji doplňuje. Přišel čas, abychom se podívali na zoubek Ethanovu příteli a zaměstnanci jeho bezpečnostní agentury Neila McManuse, který miluje krásnou Elainu.

Neil neměl snadné dětství, ale spřátelil se s Ianem Morrisonem a ten ho přivedl do rodiny, která ho přijala jako člena. Tedy desetiletá Elaina, Ianova sestra se do Neila zamilovala. On se stal jejím ochráncem, který na ni dává pozor a opatruje ji. Jenže odešel do armády, ale na svou krásnou Třešinku nikdy nezapomněl. Byl trpělivý, protože Elaina musela k jejich lásce dospět. Když jde o jeho Krásku, tak Neil dokáže být hodně tvrdohlavý a k ostatním až násilnický, protože ona je jeho a on rozbije hubu každému, kdo se k ní přiblíží...
„Jak se dnes cítíš, krásko?“
„Milovaná,“ zašeptala.
(str. 85)
Elaine je citlivá a zranitelná, od dětství miluje Neila, ale rozhodně to není důvod být zdrženlivá. Po velké tragédii, kdy ztratila velmi blízkou osobu, se uzavřela do sebe a prožil divokým dospíváním, kdy střídala kluky i jiné neřesti. Na Neila ovšem nikdy nezapomněla, ale může s ním být? Udělala velkou chybu a neví, zda ji dokáže napravit...

Kniha je hravá a bezstarostná, příběh plyne příjemným tempem a čtenářky si počtení užijí.
Děj je velmi lehký a osvěžující jako ranní rosa třpytící se v trávě. Nic složitého a od začátku je jasné, že vše skončí happyendem, přesto pokračujete dál a během čtení si užíváte slovní přestřelky mezi Neilem a Elainou. Ti dva si toho musejí hodně vysvětlit a než se tak stane, tak zažijeme vtipné situace. Například, když Elaine jde raději v dešti, protože odmítá nastoupit k Neilovi do auta.

Ethan Blackstone se zde jen několikrát mihne, přece jen je to majitel bezpečnostní agentury, kde oba pracují, tak se musí motat kolem a vtipné komentáře. Děj se odehrává ještě předtím, než Ethan potkal svou pravou lásku Brynnu, takže si zatím užívá a žádná žena se v jeho posteli neohřeje příliš dlouho.
„Láska je něco, nad čí nemusíš vůbec přemýšlet, E. To rozhodnutí už někdo udělal za tebe. Když ti do cesty vejde ta pravá, poznáš to.“
(str. 202)
Pokud jste tedy nečetli sérii Aféra Blackstone, tak to vlastně nevadí, protože děj je naprosto samostatný. Krásný příběh lásky i ztrát, které se dají časem překonat, to vše naleznete v Třešince, tak se do ní začtěte. Věřím, že si ji oblíbíte a budete se k ní rád vracet.

Třešinka je erotická romance, kde si užijete lásky, erotiky i hašteření hlavních postav, prostě vše co od tohoto žánru čekáte. Lehké čtení, u kterého se můžete zasnít a podlehnout romantice. Skvělá oddychovka.

Hodnocení: 70 %
Velmi děkuji nakladatelství Baronet za možnost získat výtisk k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Třešinka (orig. Cherry Girl, 2013)
Autor: Raine Miller
Překlad: Olga Olajda Prokešová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 240
Vydal: Baronet, 2014 (1. vydání)
Doporučená cena: 269 Kč

Komentáře