Recenze: Spoutáni láskou - Meredith Duran

Historická romance která je plná akce, záhad a krásných džentlmenů...

Anotace:
Nejstarší dcera egyptologa Boyce Lydia se už smířila s tím, že zůstane svobodná. Studuje egyptologii a pomáhá otci prodávat v Anglii egyptské starožitnosti. Poté, co se mezi nimi objeví padělky, bojuje za otcovu čest, zvlášť se zhýralým markýzem Jamesem Sanburnem, který naopak svého otce viní z hrozné necitelnosti. Oba se však přesvědčí o svém omylu a zjistí, že to, na čem nejvíc záleží, jsou jejich city.
.......

Autorka vytvořila historickou romanci, která v sobě skrývá více než jen bezduché čtení, ale je zde zajímavý příběh a plno vztahových linií mezi postavami. Čtenář si čtení jistě užije.

V knize je hlavně zdůrazněn vztah otce a dítěte, kde máme možnost spatřit naprosté protipóly.
Lydie svého otce obdivuje a přímo zbožňuje, protože ji měl rád, byl její opora během studií i cest na vykopávky v Egyptě.
 Za to James toho svého nesnáší už od dětství. Vždy se mu chtěl zavděčit, aby otec projevil nějaké emoce a náklonnost, ale ten je typicky Brit, takže to nepřichází v úvahu. Jeho otec byl neustále nespokojený, a tak to James vzdal a raději se nyní chová jako namyšlený floutek.

Důležitou roli v příběhu hrají padělky starověkého umění a šperků. Kdo za tím stojí? Může Lydie věřit svému otci? Nebo byl celý její život pouze klam?
„Kde je?“
Moreland se ušklíbl: „Bezpochyby se skrývá ve svém kočáře.“
„A kde je ten kočár?“
Rozevřel údivem oči: „Proboha, slečno Boyceová, ovládejte se. Kde jinde by byl než zaparkovaný u chodníku?“
(str. 333)
Jak je u historických romancí docela běžné, tak se ústřední dvojice Lydia a James z počátku nesnáší. Leží mezi nimi velké nedorozumění, které je potřeba si vysvětlit a vše si vyříkat z očí do očí. Postupně si k sobě najdou cestu a snad i porozumění. Oba jsou zvyklý na jiný způsob života, takže pro společnou budoucnost musí najít kompromis, jinak hrozí, že se uhádají k smrti.

Kniha se čte velmi snadno, a přestože má zajímavý příběh točící se kolem padělků a pašování, dobře propracované postavy a nějakou záhadu, tak jde hlavně o odpočinkovou četbu, od které se nesmí čekávat příliš.

Závěr byl hodně předvídatelný, ale čtení jsem si vychutnala. V podstatě jde o takovou pohádku pro ženy, které touží po něze a romantice. Díky knize se mohou zastavit a zasnít se nad dokonalými džentlmeny a dobře vychovanými dívkami. Zapomeňte na každodenní stres a uvolněte se během čtení.

Spoutáni láskou je pěkná historická romance, která je určena pro ženy. Obsahuje lásku, romantiku, trochu humoru, tajemství, napětí a zvraty, tedy vše co si můžete užít. Skvělé počtení.

Hodnocení: 70 %
Velice děkuji nakladatelství Baronet za možnost získat výtisk k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Spoutáni láskou (orig. Bound by Your Touch, 2009)
Autor: Meredith Duran
Překlad: Dana Šimonová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 336
Vydal: Baronet, 2014 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč

Komentáře