Každý člověk může být krásný!

Uvědomuji si, že to zní jako největší kliše, ale já tomu věřím. A doufám, že na to jednou přijdou i ostatní lidé, protože najednou zjistíte, že je to stejné jako když vám spadnou mlžné brýle a vše kolem sebe vnímáte barevněji a s citem.

O ošklivých lidech se říká, že jsou krásní alespoň v duši a i ti nejkrásnější lidé mohou být v nitru ošklivý... Z části je to nejspíš pravda, ale co je vlastně ta „ošklivost“? Opravdu může být někdo ošklivý, nebo se jedná jen o klam společnosti?

Nejvíce se tím zabívají ženy, jak překvapivé, že? Ráno si sednou před zrcadlo a vidí svůj příšerný obličej s velkými nedostatky, rozcuchané vlasy a celkově by se raději vůbec neviděly. 
V tomto momentu by mělo nastat to, že si řeknou: „Jsem krásná!“ a několikrát si to zopakovat, aby tomu uvěčely. Zázrak! Najednou jim vše připadá přitažlivější a jako kouzlem se skutečně krásnou stanou.

Nezáleží na tom jaké líčení na sebe napatláte, protože pokud nevěříte tomu, že jste krásné, tak vám nic nepomůže. Vlastně jde jen o trochu zdravého sebevědomí. Abyste tu krásu našly musíte ji hledat v sobě, ve svém nitru.

V dnešní společnosti ovšem nějaká oduševnělost není v módě. Nechci říkat, že by byla povrchní, i když ona taková skutečně je. Z časopisů televize a internetu na nás odevšať útočí reklay na zhubnutí, plastické opera, různé tabletky na štěstí... Ale co se skrývá za tímhle mediálním šílenstvím? Pouze snaha být krásný a šťastný, ale pokud možno hned a žádné zdlouhavé procesy.

Jenže takhle to nefunguje. Člověk může polykat tunu prášků a utrácet horentní sumy, až jeho účet pláče, ale stejně to k ničemu nebude, pokud mu chybí přesvěčení a touha změnit svůj pohled. 
Stačí se totiž jen zastavit, což v tomto uspěchaném světě není jednoduché, a rozhlédnout se kolem sebe. Pokud se vám to podaří, spatříte svůj život tak, jak jste ho ještě možná nikdy neviděli. Můžete pochopit své chyby i zdary a odhalit krásu své osobnosti, kterou jste dříve nevnímali. Stačí jen chtít, protože každý člověk může být krásný!

Komentáře

  1. Moc hezky napsáno. Navíc doplněno o krásné obrázky. Ty jsi malovala ty? ..Také často přemýšlím, že o tomto tématu napíšu článek, ale byl by dost podobný tomu tvému. Každopádně si myslím, že krása je opravdu v každém ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.