Recenze: Všechno, nebo nic - Raine Miller

Erotická romance pokračuje... Co čeká krásnou Američanku Brynnu a Angličana Ethana? Budou spolu opět zažívat hříšné chvilky?


Majitel úspěšné bezpečnostní agentury Ethan Blackstone je na dně, protože ho opustila jeho nádherná Brynna Bennettová, americká studentka umění, která má ráda restaurátorství obrazů, protože tak může obnovovat zašlou krásu uměleckých děl. Zradil její důvěru, protože jí neřekl pravdu o tom, že si ho najal její otec, aby jí chránil, ale Ethan se do Brynny zamiloval, již ve chvíli kdy spatřil její fotografii. No, a nyní se to Brynna dozvěděla, pochopitelně jí to namíchlo a poslala Ethana do háje. Až pak si uvědomí, že bez něho nemůže žít, a tak netrpělivě čekala, až se jí ozve. Netrvalo však dlouho a mladí milenci se usmířili během vášnivého sexu. Štěstí a spokojenost ovšem nikdy nemá dlouhé trvání, a tak o sobě dává vědět minulost, která trápí jak Ethana, tak Brynnu, protože oba si zažili strašné věci.

Dokáže Ethan ochránit Brynnu před podlostmi světa? A nechá se Brynna opečovávat, nebo bude mít vlastní hlavu?
..........

Autorka Raine Miller tuto sérii napsala podle fotografie ženského aktu, který byl vyobrazen na obálce prvního dílu. Šlo sice o erotické foto, ale zároveň je až téměř cudné, protože na něm jsou ženské ctnosti tajemstvím, které mají muži objevit. Brynna také fotí akty a díky nim se do ní Ethan zamiloval.

Erotická romance z mužského pohledu? To je dost neobvyklé a ne vždy se může vyplatit. V tomto případě mi to přišlo divné a Ethan se choval hrozně - neustále Brynnu kontroloval a myslel jen na sex.
Oproti prvnímu dílu „Nahá“, který byl z pohledu Brynny velmi procítěný a místy až živočišný, proto jsem si ho také užila. Všechno, nebo pro mě bylo trochu zklamáním.

Od příběhu nesmíte očekávat příliš, nejde totiž o žádný velkolepý román, ale o lehounký román pro ženy s velkou dávkou sexu, u kterého se čtenářky rády začervenají, nebo alespoň uculí a užívají si dokonalý sex.
„Už se těším na setkání s americkou kráskou, která si osedlala tvého ptáka na více než na jednu noc.“
(str. 115)
Problém ovšem spočívá v obsahu knihy, která je po dějové stránce hodnou téměř prázdná, protože tady jde jen o pocity, jenž jsou z pohledu muže, a to muže být pro ženy trochu zvláštní. Celou dobu je tu jen Ethan, který nejdřív brečí nad ztrátou své dívky, po usmíření myslí jen na sex, anebo šílí kvůli bezpečnosti. Objevuje se tu náčrt jakéhosi nebezpečí, které Brynně hrozí, ale vlastně se tu nic pořádně nedozvíme. Jen doufám, že ve třetím díle se to vyjasní a nešumí to do prázdna.

O ději tedy nemůže být řeč, a i to málo co se tu náhodou objeví, tak je tak předvídatelné, až je to neskutečné. Na konci minulého dílu jsem se Ethanovi smála, jak přišel o přísun k vlhkému místečku své dívky, ale v tomto dílu bych ho s chutí vykleštila, jak byl chvílemi nechutný.
„Vždyť mě zabiješ, ženská... Ušukáš mě k smrti.“
(str. 202)
Sexu a lechtivých scén je tu více než děje, ale stojí za to. Vlastně je to prostě jen obyčejná erotika, nic výjimečného, ale stejně se o tom krásně čte. To víte, je v tom romantika a autorka umí tyto živočišné okamžiky popisovat výborně, takže působí skutečně.

Asi největší výhodou knihy spatřuji v délce, která je přijatelná a čtenářky neunavuje zdlouhavými popisováními pozadí děje. Něco je tu sice načrtnuto, ale jen velice málo. A pak postavy, kterých je málo, proto se mohou ukazovat ve svém světle.
Brynne se chová vyspěle, není už žádné neviňátko a hlavně nezmatkuje jako nějaká praštěná pubertální dívka, která netuší, co od života vlastně chce. Tahle Američanka to ví jistě a jde si za tím. Je bezstarostná a ráda se schází s přáteli, s tím ovšem Ethan má problém a nechce jí dovolit ani ranní běhání v parku.
Ethan je velký samec, který touží po sexu na všechny způsoby. Brynnu chce pořádně pomilovat a užívat si každý okamžik s ní. Navíc je posedlí kontrolou jejího života, což je deformace z práce, kdy jako majitel bezpečnostní agentury prostě musí mít přehled.

„Všechno, nebo nic“ je druhý díl erotické série, která má humor a příliš nenudí, ale oproti minulému dílu jde spíše o průměr v tomto žánru a ničím nevyčnívá. Prostě oddychovka.

Hodnocení: 2,5/5

Velice děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

Název: Všechno, nebo nic (orig. The Blackstone Affair 2: All In, 2012)
Autor: Raine Miller
Série: Aféra Blackstone
Část: 2
Překlad: Olga Olejda Prokešová
Vazba: Tvrdá s přebalem
Počet stran: 256
Vydal: Baronet, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 279 Kč

Komentáře

  1. četla jsem prvni dil protoze se mi libila tva recenze , ale vubec me to nenadchlo, toto tedy take nezni vubec pritazlive a jen dalsi nuda :( achjo proc nekdo dela tolik pokracovani?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.