Recenze: Upír, můj pán - Alexandra Ivy

Dokáží tři upíři zachránit tři části Medailonu na krčkách třech krásných dam? Jak si při tomto úkolu povede jednomu z nich, poznáte po otevření knihy „Upír, můj pán“...
 
 
Upíři před dvěma staletími opustili svět lidí a mocná Nefri pomocí Madailonu vytvořila Závoj, místo, kde upíři mohou žít v míru, bez neovladatelné touhy po krvi. Tři zrádci však uprchli zpět mezi lidi a hledají tři části Madailonu, který Nefri rozdělila a svěřila do rukou třech mladých dam. Ty jsou nyní v nebezpečí, a proto jsou jim posláni strážci, upíři Gideon, Lucien a Sebastian...
Gideon Ravel nebyl ve světě lidí dvě stě let a nyní se ocitá v Londýně 19. století. Musí ochránit krásnou lady Simone Gilbertovou a zneškodnit Tristana, který usiluje o část Medailonu visící na krku lady Simone. Gideon se domníval, že to bude snadný úkol, ale lady Simone je imunní vůči jeho kouzlu a odmítá ho, to ovšem ještě víc Gideona zaujalo a on zjišťuje, že ho tato lidská žen nesmírně přitahuje.
Dokáže si Gideon získat lady Simone? Jaká tajemství mladá dáma skrývá? Proč se ke Gideonovi chová odtažitě, když ji evidentně přitahuje? A jak s příběhem souvisí stará cikánka?
.....
Alexndra Ivy je u nás známá díky mnohadílné upíří sérii Strážci temnoty a nyní vyšel i první díl série Samotáři z rodu nesmrtelných, který byl zajímavým počtením, a skvěle jsem se u něho pobavila.

Jedná se o upíří, historickou červenou knihovnu, což není zrovna obvyklé spojení a to knihu dělá velmi přitažlivou pro ženy, které se rády zasní nad dokonalými džentlmeny a nádhernými dámami. K tomu si užijí i několik lechtivějších scén.
I když tady o sex příliš nejde, spíše o vzájemné vzplanutí dvou srdcí. Oba mají své tajemství, a proto si zdráhají přiznat své city, ale je snadno domyslitelné, že vše nakonec skončí happyendem.

Rozhodně od knihy nelze očekávat složitý děj, protože ten je velmi lehký a snadno předvídatelný. A pokud si odmyslíte ty upíří kulisy, tak vám zbyde příběh obvyklý právě pro historické červené knihovny. Ženy milující romantiku si rozhodně užijí příjemné počtení.  

Postavy jsou spíše jen zmíněné a jakoby do počtu, hlavní je jen Gideon, lady Simone a trochu Tristan, kterému však není věnováno dostatečná pozornost. Na to, že je to hlavní záporák, tak bych čekala víc.

Lady Simone Gilbertová je mladá vdov, kterou všichni obletují, ale ona působí až trochu chladně, přestože je inteligentní a milá dáma. Nikoho si nepustí dostatečně blízko, protože má obavy, aby se neprozradilo její tajemství. Není divu, že jí Gideon dohání k šílenství, když se v jejím domě objevuje, kdy se mu zachce.

Gideon je upír, který se cítí nejlépe v Závoji (světě upírů), ale je vyslán mezi lidi, aby chránil lady Simone. Je trochu arogantní, ale i šarmantní a ženy mu obvykle padají k nohám. Lady Simone je však výjimka, protože se ho snaží ignorovat a to v něm probudí vášeň. Mezi lidmi se necítí nejlépe, protože touží po krvi, ale nechce bezdůvodně zabíjet.

Tristan je upíří zrádce, který chce být mezi lidmi a holdovat jejich krvi. Je to nelítostný zabiják, který vždy získám, co chce, použije to a zničí. Nyní prahne po Medailonu na krku lady Simone, ta ho však ignoruje a Tristan si neváhá ušpinit ruce, aby jí dostal.

Závěr byl trochu uspěchaný, ale všechno se vysvětlilo, takže Gideon a lady Simone, mohou být v klidu, i když přece jen trochu ostražitosti by si měli ponechat. Ale věřím, že náš dokonalí upíří chlapec to zvládne, protože je šikulka.

Upír, můj pán je historická červená knihovna s upíry a velkou dávkou humoru, takže čtení baví a nudit vás ani nenapadne. Taková pohodová oddychovka pro ženy.

Hodnocení: 3/5

 
Název: Upír, můj pán (orig. My Lord Vampire, 2003)
Autor: Alexandra Ivy
Překlad: Zuzana Dyková
Vazba: Měkká
Počet stran: 240
Vydal: Levní knihy, 2012 (1. vydání)
Doporučená cena: 79 Kč

Komentáře