Recenze: Nepřítel mého nepřítele - Kateřina Petrusová

Špatné rozhodnutí může změnit celý život, a pak se snadno stane „Nepřítel mého nepřítele“ přítelem a láskou...
 
 
Joan Westová, zkráceně Jo, během nevydařené policejní akce prozradí dealerovi Torovi své skutečné jméno. Celý incident s ní otřese natolik, že odejde od policie a začne pracovat v bezpečnostní agentuře. Život plyne pěkně a Jo má dceru Amy, pro kterou by udělala cokoliv. Jenže pak se na scéně objeví Toro a unese Amy, s tím, že Jo musí zabít mafiánského bosse Roberta Bavetta. Ona je bezradná, a proto se vším souhlasí. V azylovém domě sehraje oběť domácího násilí, a přestože je zmlácená a vypadá příšerně, tak Roberta na ní něco zaujme. Brzy na to ji dočasně zaměstná jako svou sekretářku a Jo se seznamuje nejen s ním, ale i s jeho bodygardem Johnem a její odhodlání splnit svůj úkol se ztrácí.
Jak jinak však má svou dceru zachránit? Pokud by se Bavetta dozvěděl pravdu, tak by jí přece zabil, nebo ne? Jo se musí rozhodnout, do kterých rukou vloží svůj i dceřin život. Rozhodne se správně? A jak bude Robert reagovat, až se dozví pravdu? Zabije jí, nebo jí bude chránit?
.....
Mafiánská romance pokračuje a opět se před námi odkrývá zajímavý příběh, u kterého se nudit rozhodně nebudete.

Jak to dopadlo s Michaelem Bevettou a Paige jsme se dozvěděli v knize „Nebezpečná láska“. Nyní je na čase změnit život jeho staršímu bratrovi Robertovi, který sice pokukoval po Paige, ale než se nadál, tak mu jí přebral Michael a Robert zůstal na ocet. Vypadá sice jako drsný chlápek, ale má i druhou tvář, kterou navenek příliš neukazuje a Jo jí musí pracně objevovat. Jak to však má udělat, když má Roberta zabít? Dokáže si získat nejen jeho důvěru, ale i srdce?

Příběh je hodně jednoduchý a nijak zvlášť originální, přesto má své kouzlo a ženy jistě potěší, protože ukazuje, že „rytíři“ ještě nevymřeli, jen se zmodernizovali a ženy se stále mohou spoléhat na silné muže, kteří je nejen ochrání, ale budou je i milovat. Takže sen spousty žen, které se nad touto knihou budou tetelit blahem.

Kniha je nejen čtivá, ale má i velkou zajímavost, které já hodně obohatí, a to, že události máme možnost sledovat jak z pohledu Jo, tak i Roberta. Zjistíme, že každý vidí danou věc trochu z jiného úhlu pohledu a to často vede k nedorozumění. Tahle rozdělenost by mohla příběhu ublížit, ale autorka předvedla svůj talent a skvěle si s tím pohrála, takže to děj nejen oživuje, ale dělá ho ještě mnohem čtivějším.

Velmi důležitý je zde příběh a jeho procítěnost, zároveň vynikají i propracované postavy, které působí reálně, proto si rychle získají čtenáře a ten jim bude fandit a přát jen to nejlepší.
Jen je děj trochu předvídatelný, proto již dopředu tušíte, že všechno skončí „šťastně až do smrti“, to je však úděl všech romancí.

Autorka nezapomněla ani na hrdiny knihy „Nebezpečná láska“, a tak se s Paige a Michaelem znovu setkáme, abychom se dozvěděli, jak se jim daří v novém životě daleko od rodiny Bevettových. Přišlo mi to jako shledání se starými známými, a to mě samozřejmě hodně potěšilo.
Ani bych se nezlobila, kdyby vznikla další kniha, kde by oba páry bývalých mafiánských synků zažívaly další úskalí, protože nebezpečí číhá všude.

„Nepřítel mého nepřítele“ je romance s mafiánským pozadím a s nádechem krimi zápletky, ale hlavně zde jde o city hlavních postav, proto také knihu jistě ocení něžnější pohlaví.
Je to skvělé oddychové počtení, které pohladí po duši a vy se můžete na okamžik vykašlat na každodenní shon a užívat si volné chvíle.

Hodnocení: 4/5

Velmi děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí výtisku k recenzi.
Knihu si můžete objednat na jejich stránkách:

 
Název: Nepřítel mého nepřítele
Autor: Kateřina Petrusová
Vazba: Tvrdá
Počet stran: 360
Vydal: Fragment, 2013 (1. vydání)
Doporučená cena: 299 Kč

Komentáře

  1. Zrovna nedávno jsem také psala recenzi a mám dost podobný názor :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velmi děkuji za váš komentář.