Sukuba 2 - Na vrcholu - Richelle Mead

Ve druhé díle série o Sukubě Georgině Kincaidové se s ní setkáváme, když má problémy ve vztahu se Sethem. Sice dokáže svést jakéhokoliv muže, změnit si vzhled podle potřeby a být velmi sexy, tak tohle všechno jí je k ničemu. Jako sukuba vysává energii, a proto se k Sethovi nemůže přiblížit. Jak tohle dopadne?

Děj:
Georgina je hned na začátku svými pekelnými nadřízenými oceněna jako zaměstnanec měsíce, ale jí to příliš nenadchlo. Nechce ubližovat nevinným, ale musí, taková je dohoda s arcidémonem Jeromem. K tomu jí všichni její kamarádi (upíři a skřet) říkají, že je blázen, když chodí s člověkem - spisovatelem Sethem. Georgina je přece sukuba a vysává z mužů energii během sexu nebo třeba i polibkem, proto se Sethem nespí, ale přitom se přitahují, takže oba trpí.
Do města přijíždí inkubus Bastien, má zdiskreditovat političku a zastánkyni dobrých mravů Danu Daileyovou, a protože je starým kamarádem Georginy, tak se čeká, že mu bude nápomocna. Bastien je zprvu vyděšen její změnou, před lety se chovala více jako sukuba a ten spíš jako člověk.
K tomu všemu se její šéf Doug a lidi z okolí začnou chovat divně, jako by byli nezodpovědní, doslova bez zábran a svobodní.
Co se kolem Georginy děje? Dokáže sukuba najít harmonii ve vztahu k člověku? A zvládne Bastien svou práci, nebo pohoří?
.
O knize a autorce:
Autorka je známá především její upíří sérií Vampýrská akademie, ale nyní se k nám dostává i série o sukubě, která je spíš pro dospělejší ženské publikum, protože tu jsou i lechtivější scény, které nemusí každé dospívající dívce sednout.
.
Můj názor:
Děj je velmi chytlavý a dokáže rychle zaujmout, takže se čtenář nemůže odtrhnout od stránek. Jen je škoda, že oproti minulému dílu tu je úbytek akce a napětí, toho se dočkáme až téměř v závěru, kde se všechno vyřeší tak rychle, že než jsem se rozkoukala, tak byl konec.
.
Georgina téměř celou knihu zmateně přemýšlí, jak vyřešit zapeklitou situaci s jejím milovaným spisovatelem Sethem, protože se ho nemůže ani dotknout, aniž by riskovala, že ho zabije.
Což je ale trochu přitažené za vlasy, protože jindy se klidně vyspí s nějakým mužem a on to odnese jen tím, že je unavený, ale umírání se nekoná. Tak nevím, zda není nakonec trochu zmatená sama autorka.
.
Jak jsem se již zmínila, v knize se objevují i nějaké erotické scény, kterých je tu dostatek a dodávají příběhu šmrc, stejně jako Georgiin sarkastický humor a její drzost, kdy odmlouvá, komu chce.
.
Zápletky jsou zajímavé a příliš snadno se nedají předvídat, autorka si s námi možná i trochu hraje, ale ten závěr je dokonalý. Téměř všechno se zničehonic vyřeší a Georgina jako zázrakem přemůže o dost mocnější bytost, na kterou si netroufl ani arcidémon nebo anděl.
.
Na vrcholu je pěkná kniha pro ženy, při které si odpočinout a užijí si zajímavých i vtipných scén, ale napětí tu nenajdou, ale jako oddychovka je to skvělý tip.

Název: Na vrcholu (orig. Succubus On Top, 2008)
Autor: Richelle Mead
Série: Sukuba
Díl: 2
Překlad: Ktrin Chýlová
Vazba: Měkká
Počet stran: 285
Vydal: Doino, 2011 (1. vydání)
Doporučená cena: 249 Kč

Komentáře