Krevní pouta 4: Spojení krve - Tanya Huff

Čtvrtá kniha série Krevní pouta se jmenuje Spojení krve a vydalo jí nakladatelství Brokilon v roce 2010, v originále kniha vyšla pod názvem Blood Pact v roce 1993 a napsala jí Tanya Huffová.
Celá série má tyto díly: Cena krve, Stopy krve, Linie krve, Spojení krve, Dluhy krve, Krevní banka
.
Vicki má dost svých problému, nejen kvůli tomu, že řeší šílené případy (zastavit démona, pomoci vlkodlakům a přemoct mumii velekněze, který chce ovládnout svět), ale i díky jejímu komplikovaném vztahu, kde pro ní hrají hlavní roli upír Henry Fitzoroy a detektiv Mike Celluci, proto se není čemu divit, že dost často ignoruje matčiny telefonáty. Velmi často se jí totiž její matka snaží radit v životě i ve vztazích a Vicki na to nemá náladu. Jenže pak jí je oznámeno, že matka zemřela a Vicki má výčitky svědomí, že ji ignorovala a před smrtí s ní nepromluvila. Chtěla jí toho ještě tolik říct, ale hlavně to, že jí měla ráda, nyní je však matka mrtvá, a tak už nemá možnost dohnat ztracený čas.
Odjede na univerzitu, kde matka pracovala, vyzvednout věci a připravit pohřeb, jenže zjistí, že tělo zmizelo. Vicki musí pátrat, co se za smrtí její matky skutečně skrývá a to co objeví, se jí líbit nebude. Vlastně tomu nemůže uvěřit, hlavně když se setká s oživlou mrtvolou matky, která je vzápětí na to unesená. Naštěstí má po ruce své dva ochránce, kteří jí vždy rádi přispěchají na pomoc a neváhají pro ní uzavřít mezi sebou takové malé příměří a spolupracovat.
Napětí stoupá k nejvyšším obrátkám hlavně v okamžiku, kdy je Henry chycen šílenými vědci, kteří ho chtějí zkoumat. Vicki v té době již ví, že matce pomoci už nemůže, ale o Henryho se připravit nenechá.
.
Zápletka s lékařskými experimenty a touhou po věčném životě, při které laboranti neváhají ukrást mrtvé a pak je pomocí chemických látek obživit, dost připomíná Frankensteina, ale zároveň ji autorka pojala po svém a výsledek je naprosto vynikající.
.
V knize se výborně mísí napětí a detektivní zápletka s příměsí hororu a dávkou emocí, které jsou místy zmatené. Ale kdo by nebyl, kdyby se setkal s obživlou matkou a přítel-upír zmizel neznámo kam. Autorka rozhodně ze svých vysokých hodnot neslevila a tak se můžete těšit na další napínavé dobrodružství.
.
Závěr knihy je plný smutných situací, hlavně když se dva soci v lásce musí rozhodnout, zda nechají svou lásku Vicki zemřít nebo jí přeměnit v upíra a věnovat jí tak život. A co se s Vicki stane, až bude upírem? Zůstane s Henrym nebo Mikem? Jaké budou jejich budoucí vztahy, hlavně když Henry stále opakuje, že dva upíři nemohou být na jednom místě společně?

Komentáře