Krevní pouta 3: Linie krve - Tanya Huff

Třetí kniha série Krevní pouta se jmenuje Linie krve a vydalo jí nakladatelství Brokilon v roce 2010, v originále kniha vyšla pod názvem Blood Lines v roce 1993 a napsala jí Tanya Huffová.
Celá série má tyto díly:
Cena krve, Stopy krve, Linie krve, Spojení krve, Dluhy krve, Krevní banka
.
Po městě Toronto pobíhá mumie toužící po moci, Henry má sny o slunci a uvažuje nad sebevraždou a Vicki neví kam dříve skočit.
.
Tenhle díl se mi osobně líbí nejméně z celé série, nevím, nějak mě nezaujal, i když jsou zde velmi dobře popsány myšlenky mumie, její vysvobození, Henryho strach ze smrti a Vickiina touha ochránit Henryho před smrtí.
.
Děj plyne svižným tempem bez zádrhelů, na první mrtvoly nemusíme dlouho čekat a dál se nám prohlubují vztahy mezi jednotlivými postavami, mám na mysli hlavně pouto mezi Vicki a Henrym i Vicki a Mikem.
Víc prostoru v knize dostane právě detektiv Mike Celluci a celou knihu bude dost nabručený, hlavně proto, že se mu městem prohání mumie, která ovládá mysli polecejních "hlavounů", kteří ho chtějí zatknout.
.
Dále je velmi zajímavě podaný vickiina situace, kdy je zatčena, zdrogována a odvezena na psychiatrii, kde se setká s vězenkyní, kterou sama zatýkala a tá jí pěkně znepříjemní život. Vicki kvůli drogám nedokáže komunikovat s ostatními, a tak máme šanci slyšet všechny její myšlenky, které neustále křičí o pomoc a doufají v záchranu.
.
Hlavními postavami série jsou Vicki Nelsonová, Henry Fitzroy a Michael Celluci:
Vicki Nelsonová bývala policistkou na oddělení vražd v Torrontu, ale ze zdravotních důvodů musela sbor opustit. Nyní pracuje jako soukromá vyšetřovatelka a při jednom případu se setkala s Henrym.
Henry Fitzroy je upír a je mu přes čtyři sta let. Za lidského života býval vévodou z Richmondu a nemanželský syn anglického krále Jindřicha VIII. Upírka Christina ho přeměnila v upíra. Milovali se, ale dva upíři nesmí být spolu, souvisí to s teritoriem a lovištěm, a tak ho Christina brzy po proměně opustila. Nyní žije v Torontu a živí se jako spisovatel románů z červené knihovny.
Michael Celluci je detektiv-seržant na oddělení vražd v Torrontu. Odtud se také zná s Vicky. Jsou přátelé, ale jiskří to mezi nimi. On se jí pořád snaží sbalit a soupeří o ní s Henrym.
 

Komentáře