Upíři v Dallasu - Charlaine Harris

Upíři v Dallasu, druhá kniha série Pravá krev, která vyšla v roce 2009. V originále se série jmenuje Southern Vampire Mysteries a autorkou je Charlaine Harris. Druhá kniha této upíří detektivní série vyšel v roce 2002 pod názvem Living Dead in Dallas

Oficiální text:
Sookie Stockhouseovou pronásleduje v poslední době smůla. Její kolegyni z baru někdo zavraždil a vypadá to, jako by to nikoho jiného nevzrušovalo. Hned nato ji přepadne nějaká bestie a otráví ji, naštěstí jí pomohou laskaví upíři, kteří vysají jed z jejích tepen. A tím se ale vše ještě zhorší, Sookie se cítí být upírům za záchranu svého života zavázána, a když ji jeden z nich požádá o pomoc, nemůže odmítnout. Vydává se do Dallasu, aby s pomocí svých telepatických schopností vyhledala pohřešovaného upíra. Klade si jedinou podmínku, že se upíři budou držet na uzdě a žádný člověk nedojde úhony. To se však snadno slíbí, ale špatně plní. A když dojde k malé chybičce v plánu, vše se náhle zvrtne.

Autorka píše chytlavě a napínavě, také se snaží nastínit tok Sookiiných myšlenek a dodá nám další informace o upírech a vztahu mezi Sookie, Billem a Ericem.

Úspěšně se povedlo rozvětvit děj do dvou linií a kniha tak dostává další rozměr. V jedné je Andy Bellefleur obviněn z Lafayettovi vraždy a Sookie musí objevit vraha dřív než přijde k úrazu někdo další; a ve druhé zápletce se Sookie vydává do Dallasu, aby vypátrala ztraceného upíra. Vše se samozřejmě koplikuje a nakonec jde o život nejen Sookie, ale i ostatním.

Děj se svižně odvijí a zanechává nám stopy, aby jsme mohly hlouběji proniknout do děje a odhalit, kdo je vrah.

Opět se v knize setkáváme s napětím a detektivní zápletkou, která je obohacena o romantické i velmi odvážné scény, které se však berou tak trochu s humorem.

Jedná se o krásnou odpočinkovou četbu nejen pro příznice upírů.

Komentáře