Sladká jako krev - Petra Neomillnerová

Román Sladká jak krev napsala Petra Neomillnerová a nakladatelství Triton ho vydalo roku 2007. Kniha patří do upíří série Tona Salo, která má již tyto díly: Sladká jako krev, Doušek věčnosti, Past na medvěda, Smrt u archanděla, Vlci Sudet.

Oficiální text:
Praha je v novém románu Petry Neomillnerové přívětivé město, pro "našince" určitě, a upírka Tina Salo to oceňuje. Když je na ulicích začnou povalovat vykrvené mrtvoly bezdomovců, je třeba udělat pořádek ve vlastních řadách, aby mohl poklidný upíří život v matce měst pokračovat.
Tina Salo je upírka a musí řešit nenadálá úmrtí v řadách bezdomovců a prostitutek. Ještě k tomu jí její "šéfové" dali za parťáka zabijáka Kaye, a z toho není už vůbec nadšená, ale nakonec si získá jeho důveru a začnou spolu spát. Mezitím se Tina vyspí i jedním novinářem...
Ano, Tina Salo rozhodně není svatoušek, ale tvrdá žena, která ví co chce a hlavně, jak toho docílit.
V této knize poznáte Prahu v jiném světle, než je obvykle ukazována. Je plná divných lidí, bezdomovců, feťáků, prostitutek a upírů, kteří však na sebe moc neupozorňují.

Pokud hledáte romantické upíří slaďouše, tak raději tuto knihu neštěte, protože zde se s takovými rozhodně nesetkáte. Z knihy se na vás nelítostní, brutální upíří bestie, které by vás zabili bez mrknutí oka.
Také jsou v knize dost drsné scény a zajímavé sexuální scény, které protkávají dějovou linii.

V této knize, a ani v jiných dílech Petry Neomillnerové, rozhodně nenajdete prince na bílém koni, který by zachraňoval spanilé panny. Tady by hrdina spíšě by tu pannu znásilnil, než ochraňoval.
Tady jsou obyčejní lidé z ulice, kterým nemůžete věřit ani nos mezi očima, tedy feťáci, prostitutky, bezdomovci a jiní exoti. Prostě týpci, kteří jsou schopni naprosto všeho.

Děj plyne rychle a je napínavý. Čím déle čtete, tím víc vás vtahuje do sebe, až se ocitnete ve světě, kde se vám buď začne líbit, nebo to tam budete nenávidět, ale rozhodně vás nenechá bez pocitů.

Komentáře