Dočista mrtví - Charlaine Harris

Pátá kniha série Pravá krev Dočista mrtví u nás vyšla v září 2010. V originále má série název Southern Vampire Mysteries a autorkou je Charlaine Harris. Pátá kniha vyšla v roce 2005 pod názvem Dead as a Doornail.
Oficiální text:
Odvážné servírce Sookii Stackhouseové tentokrát dělá starost její bratr. Jak se znenadání začínají jeho oči měnit, uvědomuje si, že se Jason poprvé převtěluje do pantera. To samo by v kamarádce upírů velké obavy nevzbudilo, ale v okolí začne neznámý ostřelovač nebezpečně ohrožovat sousedy a zdá, že s tím má Jason cosi společného. A tak Sookii nezbývá, než do příštího úplňku zjistit, kdo je za tyto útoky zodpovědný. Pokud si ji ovšem střelec nenajde dříve.

Kniha se tentokrát hodně soustřeďuje kolem Sookiina bratra Jasona, který se po kousnutí měňavcem začal proměňovat v kočku a ještě k tomu je podezřelý z toho, že střílí po ostatních bytostech dvojí podstaty - měňavci a vlkodlaci. Sookie tedy musí pátrat po skutečném střelci a zastavit ho dřív, než postřílí všechny její nadpřirozené přátele.

K tomu se opět dostana na řadu vztah mezi Sookie a Ericem, který se konečně dozví, co se mezi nimi stalo.
Sookie při pátrání po záhadném střelci je sama postřelena a zároveň jí o život usiluje ještě někdo další, ten jí podpálil dům.
Alcide zatáhne Sookie do vlkodlačích záležitostí, ze kterých ona mít radost nebude a na závěr ji on sám ještě vyčte, že může za to, jak to dopadlo.

Nadpřirozený svět nám opět ukazuje další svá tajemství, která se dozvídá Sookie a z některých asi nebude příliš nadšena.

Kniha opět nezklamala a ztejně jako v předcházejích dílem jsem byla nadšena z dějových zápletek, autorčina popisování a Sookiiných myšlenek, které vás občas ohromí.
Jen závěr mi přijde trochu nedotažený, hlavně co se střelce týká, ale jinak se mi tato, již pátá kniha série, moc líbila a v žádném případě nelituju, že jsem si ji koupila.

Autorka nám připtavila nálož napětí, kriminální zápletku a emocí, kterou okořenila milostnými scénami. Z výsledku jsem byla skuečně nadšena a z velkou netrpělivostí jsem čekala na další knihu.

Příjemná odpočinková četba pro všechny a nejen pro příznivce Pravé krve.

Komentáře